ខត្រីរ៉ស់
ខ គឺជាមុខម្ហូូបមួយមុខដែលប្រជាជនខ្មែរយើងចូលចិត្តទទួលទាន ហើយក៏រក្សាទុកបានយូរផងដែរ។ ចំនែកថ្ងៃនេះដែរចុងភៅមុខខ្មៅនឹងធ្វើការបង្ហាញជូនរបៀបធ្វើ ខ ត្រីរ៉សដូចខាងក្រោម
គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីរ៉ស់ កន្លះគីឡូ ម្រេចបុក 1ស្លាបព្រាបាយ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាបាយ ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ ខ្លាញ់ 2ស្លាបព្រាបាយ ស្ករត្នោត 2ស្លាបព្រាបាយ ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
1.ត្រីហាន់ជាបន្ទះកង់ទៅតាមចំណូលចិត្ត។
2.ដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសបំពងឈ្ងុយ ទើបដាក់ស្ករត្នោតចូលកូរឲ្យចេញជើងអង្ក្រង ទើបដាក់សាច់ត្រី ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុប អំបិល ម្រេច ទឹកបន្តិចរំងាស់ពី10ទៅ15នាទី ទាល់តែត្រីចូលជាតិ (ជាធម្មតាគេមិនត្រូវការទឹកច្រើនទេ)។
គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីរ៉ស់ កន្លះគីឡូ ម្រេចបុក 1ស្លាបព្រាបាយ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1ស្លាបព្រាបាយ ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ ខ្លាញ់ 2ស្លាបព្រាបាយ ស្ករត្នោត 2ស្លាបព្រាបាយ ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រាបាយ ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ
វិធីធ្វើ៖
1.ត្រីហាន់ជាបន្ទះកង់ទៅតាមចំណូលចិត្ត។
2.ដាក់ខ្លាញ់ឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមសបំពងឈ្ងុយ ទើបដាក់ស្ករត្នោតចូលកូរឲ្យចេញជើងអង្ក្រង ទើបដាក់សាច់ត្រី ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុប អំបិល ម្រេច ទឹកបន្តិចរំងាស់ពី10ទៅ15នាទី ទាល់តែត្រីចូលជាតិ (ជាធម្មតាគេមិនត្រូវការទឹកច្រើនទេ)។
Leave a Comment